Hoe het allemaal begon

Gebeten door de fietsmicrobe, op de jonge leeftijd van 9 jaar waande ik mij al Roger De Vlaeminck. Mars reepjes eten en de omhulsels sparen, om toch maar die mooie koerstrui van Mars Flandria te kunnen aanschaffen. Iedereen bij ons thuis at dan Mars. Want ja “ die kleine De Groote” moest meer dan één truitje hebben. De valpartijen waren niet te tellen. En ja, ik moest een koersfiets hebben. Dus voor mijn verjaardag van 9 jaar  , kreeg ik op 23 oktober mijn eerste koersfiets. Met de volledige familie naar de fietswinkel , Plume Vainqueur in Gent.

Maar ik moest natuurlijk pronken, met mijn fiets en bijhorende koerstrui. Dus ik wilde dit tonen op school. Dus ik naar school. De lerares maakte mij duidelijk dat ik mijn fiets , buiten de klas moest laten staan.

De wielersport op de school was nog niet gekend , en werd dan ook niet beoefend. Voetballen ! Achter een bal lopen. Tijdens de rust met mijn stalen ros  , rond het voetbalterrein rijden was leuker . Ik was dan de Eric De Vlaeminck. De veldrijder die altijd wilde fietsen. Ik reed door alles, modder, steenslag, met vallen en opstaan. De eerste platte banden waren dan een feit. Tot ergernis van mijn vader. Die was het zodanig beu, dat hij zei : “Kleine, nu kan je zelf de banden plakken” wat ik ook leerde van mij pa.

Jaren gingen voorbij, en de stalen rossen werden versleten, gelijk broeken op de schoolbanken.

Ik studeerde verder, maar het stalen ros was nooit ver weg. Jaren gingen voorbij, en de stalen ros werd een aluminium versie, en zelfs nog later een carbon fiets.

Via het bedrijfsleven kwam ik in contact met de koers. We werden sponsor van een jeugdploeg . En we richtten ons eigen recreatief bedrijfsploegje op. En van het één kwam het ander. We organiseerden een wielerevenement, voor de recreant. Wij organiseerden 5 jaar lang dit evenement met als hoogtepunt 1500 deelnemers.

Techniek is mijn leven. 35 jaar stond ik in het bedrijfsleven, toen ik besloot om een andere wending te geven aan mijn carriére.

En ja . Techniek in combinatie met mijn hobby zou het worden.

Vandaar de liefde voor de fiets en de techniek.

Willy De Groote
Ghent Bike Service